Over mij

 

Ik ben Anouk Sikkens-Paagman. Ik woon samen met mijn gezin in Zuidlaren, Drenthe. Ik heb 3 kinderen: Bo ('03), Mika ('05) en Fynn ('14). Er zat voor mij een groot verschil tussen mijn eerste twee en mijn derde zwangerschap en bevalling. Bij de eerste twee deed ik 'gewoon' wat iedereen deed, volgens mij. Ik wist niet wat de mogelijkheden waren en deed gewoon wat de verloskundige of gynaecoloog zei, zonder daar echt bij stil te staan. Bij de derde was ik veel beter voorbereid. Daardoor was ik beter op de hoogte van wat er mogelijk was en wat ik zelf graag zou willen. Hierdoor hadden mijn zoon en ik een hele fijne start. Ik wilde graag borstvoeding geven en op een natuurlijke manier mijn kinderen opvoeden. Daar heb ik me dus goed in verdiept. Mijn jongste heeft uiteindelijk 5 jaar borstvoeding gekregen, ik heb hem veel gedragen in doeken en in dragers en we slapen veel samen. 

Ik heb 15 jaar als gastouder gewerkt. Ik heb bij mij thuis opvang geboden aan meer dan 25 kinderen van 10 weken tot 6 jaar oud. Daarbij hoorde ook het overleggen met ouders over bijvoorbeeld de ontwikkeling en de opvoeding. Ik vond het fijn om mijn kennis en ervaring te kunnen delen.

Sinds september 2018 gebruik ik mijn jarenlange ervaring met kinderen en hun ouders in een nieuwe uitdaging. Ik heb de opleiding tot doula bij Doula opleiding In Bloei gevolgd. Ik doe de opleiding tot kraamverzorgende bij  Birth&Baby.
Daarnaast heb ik kortere trainingen gedaan zoals een zwangerschapsmassagetraining, een Rebozo workshop en een training voor draagconsulent.

Na het behalen van mijn doula diploma ben ik gevraagd mentor te worden bij Doula opleiding In Bloei. Ik mag daar studenten begeleiden tijdens hun studie en tijdens hun stages. Ik vind het heel mooi om onderdeel te zijn van deze mooie opleiding.

Ik heb mij aangesloten bij NBvD, de Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula's.

1x per maand organiseer ik in Zuidlaren (Drenthe) het Ouder & Kindcafé. Meer informatie hier over kun je vinden op de Facebookpagina.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram